TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, July 31, 2014

NIČIJE DETE U VENECIJI

Debitanski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića „Ničije dete“ biće prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji koji će biti održan od 27. avgusta do 6. septembra, saopštili su producenti.


Ničije dete će biti prikazan zajedno sa još šest debitantskih ostvarenja iz celog sveta u okviru 29. izdanja čuvene takmičarske selekcije „Nedelja međunarodne filmske kritike“, navode iz „Digimedia PR“.

U ovom programu Srbija nije imala predstavnika skoro 30 godina, odnosno od prvog izdanja Nedelje međunarodne filmske kritike, 1984. godine.

Film Ničije dete je baziran na istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić) koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd da se socializuje. Suprotno predviđanjima, dečak počinje ubrzano da se razvija.

U filmu, osim Denisa Murića, igraju i Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Draginja Voganjac, Marija Opsenica, Ljuba Todorović i Bora Nenić.

Za scenario i režiju odgovoran je Vuk Ršumović, direktor fotografije je Damjan Radovanović kome je ovo takođe prvi igrani film. Ostvarenje se realizuje u produkciji Miroslava Mogorovića iz kuće „Art end popkorn“ iz Beograda.

Vuk Ršumović je rođen 1975. godine u Beogradu. Završio je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ima veliko iskustvo u radu na televiziji i napisao je više scenarija za kratke filmove, serije, animirane i dokumentarne filmove. Ovo je njegov prvi igrani film.

Izvor: RTS

No comments:

Post a Comment