TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, April 2, 2014

KUSTURICA NASTAVIO SNIMANJE FILMA...


SRPSKI reditelj Emir Kusturica doputovao je u Montevideo kako bi dovršio snimanje dokumentarnog filma o urugvajskom predsedniku Hoseu Muhiki. Kako prenose tamošnji mediji, Kusturica je Muhiku opisao kao „poslednjeg heroja u političkom svetu“.
- Od njega sam čuo ideje u koje i sam verujem. Muhika je inteligentan i energičan državnik koji veruje u svoje ideje, ali i u potrebu za novim društvom. Današnje društvo ne može ostati isto kao pre nekoliko vekova, potrebne su nam promene na svim nivoima - poručio je Kusturica posle razgovora sa urugvajskim predsednikom i dodao da „mora još mnogo toga da nauči kako bi napravio dobar film“.
Srpski reditelj planira da svoj dokumentarac otpočne sa poslednjim mesecima Muhikine vladavine (mandat mu ističe 1. marta 2015), da bi se potom „vraćao kroz vreme“ osvetljavajući najznačajnije delove biografije bivšeg gerilca.
Svetski mediji prvog čoveka Urugvaja opisuju kao „najsiromašnijeg predsednika“ zbog njegovog skromnog načina života. Muhika sa suprugom, senatorkom Lusijom Topolanski, živi u maloj kući na imanju izvan Montevidea. Sami obrađuju skromno imanje, komšije predsednika često viđaju u radnom odelu za volanom traktora, vozi staru Folksvagenovu „bubu“. Kreće se bez telohranitelja, odbija da živi u predsedničkoj palati, gde samo dočekuje „visoke goste“. Veliki deo svoje plate (oko 90 odsto od 12.000 evra) daruje u humanitarne svrhe, za izgradnju kuća siromašnima.

Izvor: Novosti

No comments:

Post a Comment