TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, December 13, 2013

DANICA ĆURČIĆ - shooting star

U okviru programa berlinskog festivala Shooting Stars u koji je ove godine izabran naš Nikola Rakočević, biće još jedna glumica našeg porekla, Danica Ćurčić. Rođena je 1985. godine u Beogradu i kada je imala godinu dana preselila se u Dansku. Završila je studije medija i filma na kopenhaškom univerzitetu a potom je otišla u Ameriku i provela godinu dana u Dell Arte školi fizičkog teatra.

Igrala je u nekoliko velikih produkcija danskog kraljevskog teatra a našoj publici je verovatno najpoznatija po svom radu na televiziji. Recimo, u drugoj sezoni popularne serije "Bron" igrala je ulogu osramoćene profesorke matematike Beate Frel.

Iduće godine, Danica Ćurčić će igrati u čak četiri filma, među kojima je i novo ostvarenje čuvenog višestrukog kanskog laureata Bile Ogusta.

Žiri ju je izabrao na osnovu filma " On the Edge" zbog neposrednosti i šarma koji je prikazala u priči smeštenoj u svet muškara, ilegalnih auto trka i alkoholizma. U tom filmu sa njom glumi norveški predstavnik u Shooting Stars programu Jakob Oftebro i učesnik tog programa iz 2009. godine Sajron Melvil.

No comments:

Post a Comment