TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, November 9, 2013

SRPSKI POKRET OBNOVE SNAŽNO PODRŽAVA BAJIĆEVU RAVNU GORU

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Žika Gojković pozvao je danas članove i simpatizere te stranke, kao i sve poštovaoce dela generala Dragoslava Mihailovića, da "ne nasedaju na provokacije" Saveza komunističke omladine Jugoslavije, koja je za sutra najavila protest zbog početka emitovanja serije "Ravna Gora".

Gojković je u izjavi dostavljenoj medijima, naveo da je cilj SPO rehabilitacija Mihailovića i svih pripadnika Ravnogorskog pokreta, ali da se ta stranka zalaže i da sukobi medju Srbima zauvek prestanu.

"Zbog toga pozivamo članove i simpatizere naše stranke i sve kojima je demokratska, slobodna Srbija na srcu, da pokažu da su po kulturi, obrazovanju, patriotizmu i ponašanju iznad onih koji se, zarad prikrivanja zločina svojih ideoloških očeva, protive emitovanju serije 'Ravna Gora'", navodi se u saopštenju.

Gojković tvrdi da parole kojima se pristalice Saveza komunističke omladine Jugoslavije pozivaju na protest ne razlikuju od onih iz 1945. godine, zbog kojih su "stotine hiljada najboljih kćeri i sinova našeg naroda stradale".

On je naveo da najavljeni protest predstavlja "dizanje glasa protiv prvog gerilca Evrope, koji je medju saveznicima iz Drugog svetskog rata priznat kao antifašista".

Medjutim, kako tvrdi, od "komunista nije bolje ni očekivao", jer se "najbolje snalaze u falsifikovanju istorije".

SPO se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprineli snimanju i emitovanju serije "Ravna Gora", koja će, kako smatraju, najviše poslužiti mladim generacijama da se upoznaju sa istorijskim činjenicama.

Više ovde: http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/spo-ne-nasedati-na-provokacije-povodom-serije-ravna-gora/36559

No comments:

Post a Comment