TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, November 9, 2013

BIĆE KUSTENDORFA I JANUARA 2014. GODINE

PREKINUTA je neizvesnost, Emir Kusturica je, za "Novosti", potvrdio da će Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf" ipak biti održan u Mokroj Gori od 18. do 23. januara iduće godine. Kao i do sada, prestižnu filmsku smotru pohodiće velikani sedme umetnosti zajedno sa mladim, talentovanim stvaraocima sa svih meridijana.

Do juče je bilo neizvesno da li će Ministarstvo kulture finansijski podržati festival svetske reputacije, a kada je pozitivno odgovor stigao, organizatori su se prihvatili posla da bi nadoknadili izgubljeno vreme. Tako je sa zakašnjenjem objavljen i javni poziv studentima i debitantima da svoje kratke filmove svih žanrova (trajanja do 45 minuta) organizatorima pošalju do 20. decembra, zajedno sa prijavnim formularom koji je moguće pronaći na sajtu "Kustendorfa". Selektor festivala Dunja Kusturica, odabraće najbolja ostvarenja koja će se naći u takmičarskom programu.

Ko će od velikana savremenog filma u januaru doći na "Kustendorf" neće se znati još nekoliko dana.

- Mi imamo listu želja na kojoj su najznačajniji svetski autori, uputili smo im pozive, a narednih dana očekujemo odgovore, nadajući se da će mnogi od njih uspeti da promene svoje planove, da bi došli u Mokru Goru - kažu organizatori prestižnog festivala.

Više ovde: http://novosti.rs/vesti/kultura.71.html:462841-Ipak-ce-biti-Kustendorfa

No comments:

Post a Comment