TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, September 14, 2013

RADE ŠERBEDŽIJA PEVAO KRAJ SPOMENIKA TOMI ZDRAVKOVIĆU U LESKOVCU

Rade Šerbedžija, koji je gost Festivala filmske režije u Leskovcu LIFFE te ga je i svečano otvorio, u noći između četvrtka i petka održao je i sjajan koncert u klubu „Safir“. Posle koncerta, kada se razišla publika i otišle zvanice, oko dva sata posle ponoći, Šerbedžija je zatražio od domaćina da mu pokažu spomenik Tomi Zdravkoviću, u centru Leskovca, grada u kome je Toma napravio svoje prve pevačke korake.

„Naravno, odveli smo ga odmah posle koncerta tamo, u pola noći. Šerbedžija nije krio uzbuđenje, bili su prijatelji. Stajali smo oko spomenika, u opustelom parku, a Šerbedžija kao da je razgovarao sa Tomom. Pričao je o njemu, obraćao se spomeniku, a onda je iznenada zapevao Tominu pesmu „Dotako sam dno života“.

Delovalo je nestvarno, kao da smo slušali Tomu.

Posle malog šoka, odjednom su se uključili i počeli da ga prate muzičari iz njegovog orkestra „Zapadni kolodvor“, pa njegov sin Danilo. A onda smo svi zapevali. Bila je to pomalo nadrealna scena. Nas dvanaestorica stajali smo sred opustelog parka i pevali o kafani“, priča nam jedan od „pevača“ sa neobičnog skupa.

Više ovde: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/405299/Serbedzija-usred-noci-pevao-pored-spomenika-Tomi-ZdravkovicuNo comments:

Post a Comment