TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, September 10, 2013

PREMIJERA IGRANO-DOKUMENTARNOG FILMA OSNAŽENA U BEOGRADSKOM DOMU OMLADINE

Premijera dokumentarno-igranog filma “OsnaŽena” održaće se 20. septembra (20h) u Domu omladine Beograda, a prethodiće joj otvaranje izložbe “Ogledalo žene – odrazi stvarnosti njene”.

Film “OsnaŽena”, nastao iz projekta “Osnaživanje mladih žena za praćenje vladinih politika u oblasti rodne ravnopravnosti”, govori o individualnom i kolektivnom aktivističkom “putovanju” i artikulaciji zahteva za ravnopravnost žena i muškaraca, za prekid ćutanja o malim i velikim, ponekad kobnim, nesporazumima. Reditelj filma je Elmedin Bišić dok je umetnička direktorka Maja Vujović.

Izložba “Ogledalo žene – odrazi stvarnosti njene” predstavlja radove mladih autorki koje su učestvovale na umetničko-fotografskim radionicama, gde su se bavile temama i pitanjima roda. Nakon radionica i razgovora o temama kao što su rodno zasnovano nasilje, trgovina ljudima, prikaz žene u medijima, bezbednost na internetu, mlade žene, srednjoškolke i studentkinje, razmenile su svoja iskustva i znanja koja su kasnije prenele na fotografije.

Na otvaranju izložbe, 20. septembra, biće dodeljene nagrade za najbolje fotografije prema oceni stručnog žirija, koji će činiti aktivistkinje i umetnice ženskog pokreta, na čelu sa glumicom Majom Vujović iz DAH Teatra. Nakon dodele nagrada biće prikazan film “OsnaŽena”. Ulaz je slobodan.

Ovi projekti organizovani su od strane DAH Teatra i neformalne grupe građana/ki “Drugarice i Drugovi”.

Više ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=09&dd=10&nav_id=752028

No comments:

Post a Comment