TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, September 10, 2013

FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE 2013 U DOB-u OD 16. DO 19. OKTOBRA

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), koji će biti održan u Domu omladine Beograda od 16. do 19. oktobra, produžio je konkursne rokove za filmove, a pokrenuo je i prijavljivanje za svoju radionicu maski i šminke, saopštio je organizator, udruženje „Mladi kadrovi“.

Radionica, pod vođstvom majstora specijalnih efekata Miroslava Lakobrije i vajarke Nine Vujasin, radiće 5. i 6. oktobra, i njeni polaznici će biti obučavani za šminkanje više od 150 osoba za „šetnju zombija“, koja će biti upriličena 19. oktobra, poslednjeg dana FSFF-a, navodi se na sajtu www.art-anima.com/fsff.

Rok za slanje filmova iz Srbije i zemalja bivše Jugoslavije, koji se kandiduju za nagradu „Koskar“ mogu se poslati do 15. septembra, a isto produženje roka važi i za filmove koji se prijavljuju na tematski konkurs za tzv. lažne pronađene snimke.

U ovoj, posebnoj kategoriji, dodeljuje se nagrada „Piramida“. Filmovi sa „lažnim pronađenim snimcima“ postali su popularni posle uspeha horor filma Projekat: Veštica iz Blera.

Nagrada „Koskar“ dodeljuje se u kategorijama najboljeg filma iz Srbije, najboljeg filma iz zemalja bivše Jugoslavije, najboljih vizuelnih efekata, najbolje priče.

Tu su i „Koskar“ za najbolji film po izboru publike i „Koskar“ za specijalno dostignuće.

Za „Koskara“ i „Piramidu“ mogu se prijaviti i kratkometražni i dugometražni filmovi.

Više ovde: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1392562/„Filmski+oktobar“+u+znaku+fantastike.html

No comments:

Post a Comment