TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, August 8, 2013

STIŽE PODRŠKA MEDIA PROGRAMA EU ZA PROJEKAT SVI PANTERI SU PINK

Nakon uspešnog predstavljanja projekta „Svi panteri su pink“ na koprodukcionim marketima u Les Arku, Kanu i Parizu u Francuskoj, filmski projekat „All the Panthers Are Pink“ dobio je podršku za razvoj MEDIA Programa Evropske Unije.

Dobijanje podrške ovog fonda, kako navodi producentska kuća Art & Popcorn "veoma je značajno za dalji razvoj ovog filmskog projekta, jer je reč o najvažnijem evropskom fondu za podsticaj audio-vizuelnim delatnostima, čija podrška za razvoj pozitivno utiče na dalje finansiranje filma u evropskim okvirima".
Reč je o visokobudžetnoj akcionoj komediji inspirisanoj istinitom pričom o bandi Pink Panter koja je počinila seriju spektakulranih pljački širom sveta, a čine je ljudi sa prostora čitave bivše Jugoslavije. Scenario za film napisao je Dimitrije Vojnov po priči Bojana Vuletića inspirisanoj istinitim događajima. Reditelj filma je Daniel Calparsoro iz Španije. Producenti su Miroslav Mogorović iz Beograda, Huan Gordon iz Madrida i Titus Krejenberg iz Berlina.

Očekuje se da će finansijska konstrukcija filma biti zatvorena krajem ove i početkom sledeće godine, snimanje će trajati tokom proleća i leta, a planirana premijera filma je krajem 2014. godine.
Pored ovog projekta, centar za filmsku umetnost Art & Popcorn i producent Miroslav Mogorović, za sledeću godinu planiraju i realizaciju novog filmskog projekta Stefana Arsenijevića.

Više ovde:  http://www.popboks.com/article/30009

No comments:

Post a Comment