TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, August 30, 2013

EKIPA FILMA DRUGI SUSRET ZATRAŽILA POMOĆ DRŽAVE U TRCI ZA OSKARA

Savetnik predsednika Republike Radoslav Pavlović sastao se danas sa Zoltanom Danijem, pukovnikom u penziji i Željkom Mirkovićem, producentom dokumentarnog filma „"Drugi susret“" saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima Predsednika Republike. Pavlović i Dani potvrdili su da je prihvaćena kandidatura filma "Drugi susret" za Oskara 2014. godine.

Oni su, navodi se, izrazili nadu da bi, uz određenu pomoć i podršku za američku i širu globalnu promociju filma, ova topla ljudska priča o dva susreta, prvom neprijatnom, „službenom“, kada su Dani i Zeljko bili vojnici u ratnim okolnostima i drugom, kada su se kao dvojica penzionera upoznali i sprijateljili deceniju kasnije, mogla da se nađe u najužoj konkurenciji za najprestižniju svetsku filmsku nagradu.
 
Savetnik Pavlović je zahvalio Daniju i Mirkoviću na poseti, ocenivši „"Drugi susret“" kao film pozitivnog duha, sa značajnom porukom humanosti i nade, i dodao da bi njegov eventualni ulazak u najužu konkurenciju za Oskara značajno afirmisao našu kinematografiju.
 
Pavlović je izrazio žaljenje zbog krizom uslovljenih budžetskih ograničenja za kulturu u našoj zemlji, ali i ponovio principijelnu spremnost države, da se, uprkos finansijskim teškoćama, angažuje na sve raspoložive načine u situacijama kada treba da podrži dobre i korisne projekte. U tom smislu, preneo je gostima uveravanja da će se kroz institucionalne mehanizme i uz pomoć i podršku ljudi dobre volje u zemlji i inostranstvu učiniti sve što je u trenutnim okolnostima moguće da se podrži put „Drugog susreta“ ka Oskaru za narednu godinu, navedeno je u saopštenju.

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/402365/Prihvacena-kandidature-filma-Drugi-susret-za-Oskara

No comments:

Post a Comment