TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, August 31, 2013

2. SEPTEMBRA NA RTV KREĆE NOVA SEZONA DRŽAVNOG POSLA

Ako život RTV Vojvodina bude izvestan 2. septembra, ljubitelji "Državnog posla" neće imati razloga za brigu. Tog dana, kako je najavljeno, započeće emitovanje novog ciklusa serijala koji je, specifičnom satirom, kratkim i duhovitim opaskama na račun naše svakodnevice, preko noći osvojio publiku.

Prošli su, dakle, godišnji odmori, pa su Đorđe Čvarkov, Dragan Torbica i Boškić ponovo na "mestu zločina" - u kancelariji. Da li su se posle leta u preduzeće vratili osveženi, vedriji, tolerantniji i manje iritantniji, voljniji za rad, ili su i dalje dobro plaćeni šampioni u neradu, koji ne propuštaju priliku da se požale na sve i svašta - videćemo u danima koji slede.

Autori i glumci serijala Dejan Ćirjaković, Nikola Škorić i Dimitrije Banjac su i tokom leta bila vredni, pratili su dnevno-politička dešavanja, previranja u društvu, osluškivali narod i tako presek naše svakodnevice smestili u nove razgovore glavnih junaka. Šta ih je inspirisalo u pripremi druge sezone, čime će je otvoriti i kako su odlučili da ona izgleda, razgovaramo sa Dejanom (Boškićem).

- Razmišljali smo šta bismo to mogli da uvedemo kao osveženje, kojim bismo novi ciklus serijala učinili još boljim od prvog. Shvatili smo da bi možda bilo dobro da počnemo da pravimo malo duže priče, odnosno da obrađujemo nekoliko tema, koje bi imale zaplet i rasplet kao u serijama - kaže Ćirjaković, dodajući da u snimanju nisu otišli predaleko, kako bi bili aktuelni i ostavili prostora za sve potencijalne turbulencije na koje treba odgovoriti.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:451573-Nova-sezona-Drzavnog-posla

No comments:

Post a Comment