TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, July 15, 2013

MIRJANA KARANOVIĆ KAO ĐUKA, MAJKA NIKOLE TESLE

Mirjana Karanović tumačiće majku Nikole Tesle u filmu „Tesla” reditelja Majkla Entona u kome glavnu ulogu igra srpski glumac Branjo Tomović.

Film bi trebalo da se snima od jeseni u SAD i Srbiji. Karanovićeva će igrati Đuku, vrednu srpsku domaćicu koja je imala veliki uticaj na inventivne instinkte mladog Nikole.

- To je prilično mala uloga u filmu ali Đuka je imala važnu ulogu u Nikolinom životu – kaže Mirjana. – Pomogla mu je da definiše ko je. Čast mi je da igram tu vrednu ženu koja je podigla jednu tako jaku i zanimljivu porodicu.

Od trenutka kada je pročitala scenario za film Mirjana je znala da je uloga Georgine Đuke Mandić ona koju "mora" da igra.

- Veoma me je dirnuo scenario u kome je svaki lik predstavljen sa velikim integritetom. Ispričaćemo priču onako kako se dešavala. Majkl je uspeo da zadrži autentičnost. Mislim da će posle ovog filma svet konačno postati svestan kako je veliki čovek Tesla bio i šta je učinio za naše živote danas – kaže Karanović.

 Reditelj Enton kaže da mu je Mirjana oduvek bila u glavi za ulogu Đuke.
– Mislim da težina koju ime Mirjane Karanović donosi u ovaj projekat prevazilazi njenu filmografiju. Ona je jedna od najboljih srpskih glumica i reći da je njeno priključivanje našem projektu blagoslov bilo bi potcenjivanje – kaže Enton.

Više ovde:  http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/393583/Mira-Karanovic-tumacice-Teslinu-majku-Djuku

No comments:

Post a Comment