TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, July 15, 2013

USKORO FILM O KONSTANTINU VELIKOM PO SCENARIJU IVANE I MIŠKA MITIĆA

Producent Lukas Foster planira snimanje filma o Konstantinu Velikom u Srbiji, uz učešće američkih i srpskih glumaca, a po scenariju Ivane i Miroslava Miška Mitića.

Predstavik Fostera i njegov savetnik za Balkan Andrej Pavlović rekao je Tanjugu da su u toku pregovori sa Vladom Srbije oko realizacije tog projekta i konkretnije informacije imaće po njihovom okončanju.

Foster je bio producent filmova kao što su "Gospodin i gospođa Smit" , "Čovek pod vatrom" sa Denzelom Vošingtonom i "Ekvilibrijum" sa Kristijanom Bejlom.

Pavlović je najavio da će glavne uloge u filmu o rimskom imperatoru rođenom na prostoru današnjeg Niša tumačiti "holivudski glumci", a biće angažovani i srpski glumci. On nije želeo da otkrije ko će režirati film, kao ni imena glumaca.
 
Na pitanje zašto se ranije nije počelo sa projektom kako bi on bio deo obeležavanja 1700 godina od Konstantinovog donošenja Milanskog edikta, Pavlović je rekao da su razlog društvena i politička zbivanja, između ostalog, izbori i formiranje vlade, i ponovio da je ceo predlog dostavljen Vladi Srbije.

 Mitić, vlasnik producentske kuće "Dream company", objasnio da je scenario za film o Konstantinu rezultat 10 godina istraživanja po različitim svetskim bibliotekama, uključujući i vašingtonsku. Priča je, prema njegovim rečima, u osnovi ljubavna, sa nekoliko nivoa - hrišćanski, ljubavni, akcioni elementi, misterija.

"U osnovi je priča o sazrevanju Konstantina i njegovom otkrivanju ljubavi kao osnovne vrednosti civilizacije i nakon spoznavanja hrišćanske vrednosti, implementacija njegovih osećaja i stečenih znanja kasnije na celu civilizaciju kroz rimsku imperiju kojom je vladao", rekao je Mitić Tanjugu.

Miroslav i Ivana Mitić potpisuju i scenario za film "Vrati se Zone", nastavak hita iz 2002. godine - "Zona Zamfirova" u režiji Zdravka Šotre.

Izvor: Tanjug

No comments:

Post a Comment