TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, June 28, 2013

U BIOSKOPU NA OTVORENOM U SUBOTICI KREĆE ZAGREVANJE ZA PALIĆ 2013

Predfestivalski program 20. Festivala evropskog filma Palić kreće već 2. jula, a selekcija „Pobednici Palića“ biće prikazana u bioskopu na otvorenom koji se nalazi u centru Subotice na Trgu slobode.

Takođe 2. jula u bioskopu EuroCinema startuje i selekcija „Evropa i hrišćanstvo“, dok će filmovi iz programa „Omaž dobitnicima nagrade Erste Underground Spirit“ biti prikazani 6. i 7. jula.

U saradnji sa British Councilom 12. jula na Trgu slobode biće održan mini koncert Festivalskog orkestra Nomus i projekcija prvog trilera Alfreda Hičkoka Stanar iz 1926. godine.

Program “Pobednici Palića” (2-11. jul) je nastao povodom obeležavanja dva jubileja: 20 godina Festivala evropskog filma Palić i 10 godina od kada je Festival orijentisan samo ka evropskom filmu. U okviru programa biće prikazano 10 filmova koji su osvojili nagrade za najbolji film - “Zlatni toranj”: Smrt gospodina Lazareskua (Kristi Puiju), Valcer sa Baširom (Ari Folman), Posle venčanja (Susanne Bier), Kako se završilo leto (Aleksei Popogrebsky), Iza brda (Emin Alper), Zaustavljen na putu (Andreas Dresen), Najsrećnija devojka na svetu (Radu Jude), Od groba do groba (Jan Cvitkovič), Kontrola (Antal Nimród), Godina đavola (Petr Zelenka).

Dvadeseto izdanje Festivala evropskog filma Palić, jednog od najznačajnijih filmskih festivala u regionu, biće održano od 13. do 19. jula 2013. godine na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić i u Subotici.

Više ovde: http://www.popboks.com/article/29866

No comments:

Post a Comment