TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, June 30, 2013

RADE ŠERBEDŽIJA U BITOLJU NAJAVIO POČETAK SNIMANJA SVOG REDITELJSKOG PRVENCA

Glumac Rade Šerbedžija u Bitolju je najavio da će uskoro, konačno početi snimanje filma "Oslobođenje Skoplja", po drami Dušana Jovanovića. Najvećim delom koristiće eksterijere makedonskog "grada konzula", budući da u Skoplju više nema autentičnog prostora koji podseća na vreme radnje filma tokom Drugog svetskog rata.

- Najveći deo filma koji ću režirati biće sniman u Bitolju. Skoplje ostaje u naslovu, ali tamo je danas teško naći eksterijer koji podseća na vreme Drugog svetskog rata. A ovde u Bitolju su ostale neke fantastične ulice i možemo preko arhitekture da dolovimo to vreme - rekao je Šerbedžija posle nastupa na otvaranju letnje kulturne manifestacije Bitfest.

Scenario za film "Oslobođenje Skoplja", Šerbedžija je uradio zajedno sa autorom istoimene drame Dušanom Jovanovićem. Za snimanje ovog projekta, potrebno je zadovoljiti neke posebne zahteve. No, kako je otkrio Šerbedžija dobio je i obećanja za značajnu podršku od makedonskih domaćina - premijera Vlade Nikole Gruevskog, ministarke kulture Elizabete Kančevske Milevske, gradonačelnika Bitolja - Vladimira Taleskog.

Više ovde: http://novosti.rs/vesti/kultura.71.html:441506-Rade-Serbedzija-rezira-film


No comments:

Post a Comment