TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, June 30, 2013

NAGRADE ZA KATKOMETRAŽNI IGRANI FILM OŽILJAK

U nedelju, 30.juna, na zatvaranju 42. Revije filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije u Muzeju jugoslovenske kinoteke, polaznicima Filmskog edukativnog centra „Interakcija“ iz Požege dodeljene su dve nagrade za kratkometražni igrani film „Ožiljak“.

Jovana Avramović, scenaristkinja i rediteljka filma, osvojila je Gran pri, dok je Lazaru Polugi dodeljena Nagrada za najbolji zvuk.

U okviru ovogodišnje Revije, koja je održana od 26. do 30. juna 2013. godine prikazana su 43 filma čiji su stvaraoci deca i mladi do 19 godina. Revija je odžana u organizaciji Centra amaterskog filma Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Film „Ožiljak“, priča o suočavanju čoveka sa strahom iz detinjstva i njegovo prevazilaženje uz pomoć ljubavi, predstavlja debitantsko ostvarenje osamnaestogodišnje Jovane Avramović, koja je film snimila sa svojim vršnjacima iz Čačka, Užica i Požege u okviru Filmskog edukativnog centra „Interakcija“, a u produkciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“.

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/390941/Filmu-Oziljak-gran-pri-42-Revije-filmskog-stvaralastva-dece-i-omladine

No comments:

Post a Comment