TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, June 30, 2013

MOMČILO MRDAKOVIĆ O NAŠEM HUMORU I MOSKOVSKOM FESTIVALU

Srpski film "Mamaroš", koji je u zvaničnoj konkurenciji 35. Moskovskog filmskog festivala, svideo se ovdašnjoj publici. Režiser i scenarista Momčilo Mrdaković može biti zadovoljan, jer su na dve predstave dvorane bile pune što sa mnogim drugim filmovima ove godine nije bio slučaj. Po reakcijama na projekciji videlo se da su gledaoci razumeli Mradkovićev humor.

Iako ga ne smatraju favoritom za ovogodišnje nagrade, "Mamaroš" bi po reagovanju publike mogao da obraduje reditelja i glumce koji su majstorski odradili svoj posao. Moskovski filmski festival završava se u subotu, pa će se uskoro saznati kome je žiri bio naklonjen.

- Da nisam verovao u to da imam šansu da osvojim neku od nagrada Moskovskog filmskog festivala, ne bih ni dolazio - rekao je za "Novosti" Mrdaković.

U najnovijem broju nedeljnika "Argumenti nedelje" filmski kritičar Sergej Šolohov kao jedan od najinteresantnijih stranih filmova ističe "Mamaroša". On piše da je film posebno zanimljiv ne samo zbog bolne teme za Srbe - bombardovanja NATO aviona, već i zbog odnosa starije generacije prema komunizmu i SSSR. U službenom festivalskom biltenu MFF, koji se objavljuje na ruskom i engleskom, kritičar Sergej Lavrentjev piše da će gledaoci moći da vide šta su sve morale da prolaze izbeglice posle bombardovanja Srbije 1999.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:441350-Momcilo-Mrdakovic-Nas-humor-je-blizak-Rusima

No comments:

Post a Comment