TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, June 9, 2013

HROMOZOM 5 POBEDNIK BOSIFESTA

Španski film "Hromozom 5" dobitnik je nagrade Grand pri Četvrtog međunarodnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom - Bosifesta, koji je u protekla tri dana održan u beogradskom Domu omladine.

Američki dokumentarni film "Poslednji tabu" dobio je nagradu za najbolji scenario dok je dokumentarni film "Aka Dok Pomus", o tekstopiscu najvećih rokenrol hitova, dobitnik nagrade za najbolju režiju.

"Prijatno sam iznenađen kvalitetom filmova na ovom festivalu i selekcijom filmova rediteljke Maje Miloš, nijedan film koji je prošao selekciju nije bio slab. Na Bosifestu smo mogli da vidimo sjajne filmove o čudesnim sudbinama koji govore izuzetnim filmskim jezikom", rekao je reditelj Slobodan Šijan, koji je ove godine bio član žirija i koji je večeras prisustovao uručenju nagrada.

Šijan je naveo da je selekcija filmova bila veoma inspirativna i da je siguran da će pojedini filmovi sa Bosifesta imati veliki uspeh na filmskim festivalima koji se ne tiču samo osoba sa invaliditetom.
 
Uz Slobodana Šijana u žiriju su bili reditelji Srdan Golubović i Darijan Mihajlović, dok je selektorka bila rediteljka Maja Miloš (30).

Opširnije ovde:  http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/386935/Film-Hromozom-5-nagradjen-Grand-prijem-na-Bosifestu

No comments:

Post a Comment