TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, June 10, 2013

ČEKAJ ME, JA SIGURNO NEĆU DOĆI VEČERAS U 21 NA RTS1

Film o ljudskoj opsednutosti srećom koju treba da im donese neko drugi, što se obično naziva potrebom za ljubavlju.

Alek je očajan pošto ga je Teodora ostavila nakon trogodišnje veze. Pati, bezvoljan je, patetičan, stalno pominje samoubistvo. Jednostavno, ne miri se tim da je veza gotova.

Ima svakodnevne samosažaljevajuće seanse kod svog drugara Baneta. Uprkos Banetovim savetima, Alek i dalje zove Teodoru, koja se u međuvremenu zaljubila u Nemanju.

A Teodora, koliko god bila odlučna i čvrsta kada se viđa s Alekom, toliko je snishodljiva i bespomoćna dok provodi vreme s Nemanjom.

Problem je u tome što se Nemanja nije zaljubio u nju, već u Marinu, nekoliko godina mlađu devojku.

Nažalost, Marina nije zaljubljena u njega, nju jako privlači Alekova "slovenska depresija". Ona ne zna da je razlog njegovog "šarma očajnika" brodolom s Teodorom, ona misli da je Alek takav sam po sebi.

Svako od njih bi dao sve na svetu da bude s onim ko ga u tom trenutku ne želi. Svako je čvrst kao kamen prema onom do koga mu nije stalo, a u isto vreme mekan kao pamuk prema onom koga bi da osvoji.

Tako se stvara jedan emotivni sistem spojenih sudova, začarani ljubavni krug u kojem svako za svakim pati i svako svakog zlostavlja i muči, a u čijem se centru nalazi Bane, kao svedok svih emotivnih gordosti i posrtanja. On je vlasnik kafića u koji svi oni izlaze, njemu se svi ispovedaju i žale, a on jadan nema kome. Razara ga onaj poznati sindrom "najboljeg druga".

I tako, dok oni doživljavaju emotivne trzavice i lomove, Bane tone u sve dublju depresiju. Međutim, iz inostranstva, s postdoktorskih studija, vraća se Dejana, Banetova velika ljubav iz gimnazije.

U glavnim ulogama: Mirjana Karanović, Gordan Kičić, Milica Mihajlović, Miloš Samolov, Vanja Ejdus, Branislav Trifunović, Petar Božović, Danica Maksimović

Režija: Miroslav Momčilović

Izvor: http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1339608/Čekaj+me%2C+ja+sigurno+neću+doći.html

No comments:

Post a Comment