TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, May 21, 2013

REPORTAŽA O SNIMANJU RAVNE GORE VEČERAS U OKU NA RTS1

U novembru na Radio-televiziji Srbije počinje emitovanje televizijske serije Ravna gora Radoša Bajića.

U deset jednosatnih epizoda gledaoci će pratiti porodičnu tragediju familije Taralić koja u istorijskim gibanjima početkom Drugog svetskog rata proživljava odlazak dece u rat, podelu porodice na partizane i četnike, izdaju, bol i stradanje.

Kombinaciju priča o istorijskim ličnostima poput Draže Mihajlovića, generala Borivoja Mirkovića, kralja Petra Drugog, Milana Nedića, Dimitrija Ljotića, Josipa Broza Tita i mnogih drugih sa članovima porodice Taralić, gledaocima će preneti Nebojša Glogovac, Radko Polič, Dragan Bjelogrlić, Rale Milenković, Lazar Ristovski, Miloš Biković, Jelena Žigon i mnogi drugi.

Autor serije Radoš Bajić scenario je pisao tri i po godine, dok snimanje traje već 12 meseci.

Tvrdi da odgovorno stoji iza svog rada kojim se ne trudi da nametne nove podele u društvu, već da predstavi kakvu je patnju proživljavao podeljeni srpski narod tokom Drugog svetskog rata.

Prilikom pisanja Ravne gore konsultovao je, tvrdi, veliki broj istoričara koji su mu pomogli da razveje misteriju koja je postojala oko pojedinih ličnosti i događaja.

Snimanje poslednje etape Ravne gore, koje će trajati do avgusta, trenutno se odvija na Kosmaju posle čega će serija biti montirana i podvrgnuta postprodukciji. Zarad što boljeg kvaliteta ove televizijske serije snimano je najnovijom tehnologijom tako da će prikazivanje u HD formatu biti omogućeno.

U seriji učestvuje više od 80 likova i nekoliko stotina statista.

Reportažu o snimanju serije možete pogledati večeras u magazinu Oko, na Prvom programu RTS-a.

Izvor: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1327240/Ravna+gora+–+srpska+drama.html

No comments:

Post a Comment