TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, May 11, 2013

KRENULO SNIMANJE DRUGE SEZONE VOJNE AKADEMIJE

U krugu Vojne akademije na Banjici, počelo je snimanje druge sezone TV serije „Vojna akademija“ reditelja Dejana Zečevića. Stara postava, ali i pojačanje - ukupno 60 glumaca u avanturama vojničkog poziva, od jeseni na RTS-u.

Treća i četvrta godina za kadetkinje i kadete Vojne akademije biće puna zapleta, novih iskušenja i zadataka, uvereni su i reditelji i glumci. Za detalje, gledaoci će sačekati jesen.

Ivan Mihailović koji tumači lik Klisure najavljuje nova iskušenja koja očekuju ovog junaka, kao i razvijanje odnosa između Klisure i Šašvare, ali više od ovoga Mihailović nije želeo da otkrije.

Stara postava, ali i pojačanje - ukupno 60 glumaca u avanturama vojničkog poziva.

Reditelj Dejan Zečević otkriva da će junaci Vojne akademije dosta vremena provoditi na aerodromu u Batajnici.

U fokusu će biti treća i četvrta godina, pa će biti scena u avionima i helikopterima, jer se oni obučavaju za pilote.

Serija predstavlja vojnički život kroz objektiv kamere, kažu oni koji su kroz takvo školovanje prošli.

Pukovnik Petar Bošković iz Ministarstva odbrane kaže da serija nije za oficire, ali, kako je ocenio, za mlade svakako jeste, zbog umetničkog izraza koji ova serija nosi.

Urednik Kulturno-obrazovnog programa RTS-a Miodrag Zupanc, napominje da je serija pobedila spontanošću, iskrenošću, dobrim zapletima, duhovitošću, romantičnim peripetijama.

Zupanc ocenjuje da je Vojna akademija jedna od najživotnijih serija, koja je ikada prikazana na našoj televiziji i dodaje da je imala izuzetno visoku gledanost i neverovatnu popularnost.

Svaku epizodu prve sezone na RTS-u pratilo je u proseku dva miliona ljudi.

Izvor: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1321440/Jesenji+nastavak+„Vojne+akademije“.html

No comments:

Post a Comment