TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, May 11, 2013

DANSKI REDITELJ MAKS BURGER USKORO GOST BEOGRADA

Reditelj i novinar, jedan od najprovokativnijih dokumentarista današnjice Mads Bruger, gostovaće 16. maja u Beogradu u organizaciji filmskog festivala Slobodna zona.

Poznat po originalnoj tehnici performativnog novinarstva kojim do brutalnosti razotkriva apsurdnost pojedinih društvenih fenomena, sistema i ideologija, Burger će u Beogradu predstaviti film “Ambasador”.

Taj dokumentarac do sada je dva puta prikazan u punoj sali Doma omladine, na posednjem izdanju filmkog festivala Slobodna zona.

U ovom ostvarenju Bruger kupuje lažni diplomatski pasoš i odlazi u Centralnoafričku republiku, bivšu francusku koloniju sa tvrdnjom da je uspešan poslovni čovek koji je došao u diplomatsku misiju. Uz pomoć novog identiteta, Bruger se pridružuje skupini beskrupuloznih belaca-biznismena, diplomata i bogataša sa novcem sumnjivog porekla, koji u saradnji sa do srži korumpiranom političkom klasom uživaju na račun naroda.

Inicijator i organizator projekcije i razgovora je filmski festival Slobodna zona uz podršku Ambasade Danske u Beogradu.

Više ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=05&dd=11&nav_id=712793


No comments:

Post a Comment