TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, April 17, 2013

VEČERAS PREMIJERA S/KIDANJA U CENTRU SAVA

Debitantski dugometražni igrani film reditelja i scenariste Koste Đorđevića (S)kidanje biće premijerno prikazan večeras u Centru „Sava".

U savremenoj ljubavnoj priči sa elementima komedije, u formi omnibusa, glavne uloge igraju mladi glumci Marko Janketić, Dragana Dabović i Nikola Rakočević, uz iskusne kolege Nebojšu Glogovca, Natašu Janjić, Radoslava Milenkovića, Bodu Ninkovića, Natašu Marković.

Naslov se objašnjava slengom „ono kad odlepiš od ljubavi", a sadržaj pokazuje kako ljubav može biti suluda i uluda, lepa, slepa, često bolna.

Mladi autor Đorđević najavio je da se likovi u njegovom filmu „bore za svoju ljubav, ne prezaju ni od čega, spremni su da idu do kraja u onome što osećaju, koliko god da se njihovi izbori okolini činili pogrešnim".

„Bitno mi je da pokažem da su oni junaci. Želim da ih gledaoci tako dožive i kroz to vide moj sistem vrednosti", rekao je Đorđević.

Sve tri priče dešavaju se tokom jednog dana i noći, u istom kraju, u Savamali, a glavni likovi su troje mladih različitog socijalnog statusa, svi opsednuti ljubavlju prema pogrešnoj osobi – mladić koji je rešen da se oženi igračicom iz striptiz bara, devojka koja čezne za starijim, oženjenim čovekom i momak zaljubljen u najbolju drugaricu.

Više ovde: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1306472/„(S)Kidanje“+sutra+u+Centru+„Sava“.html

No comments:

Post a Comment