TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, April 17, 2013

TILVA ROŠ VEČERAS NA RTS2

RTS na svom drugom programu večeras (u terminu od 21:55) prikazuje debitantski dugometražni film Nikole Ležaića Tilva Roš.

U borskom rudniku bakra u toku su radnički protesti zbog privatizacije. Devetnaestogodišnjake Todu i Stefana tranzicija ne interesuje.

Oni su nerazdvojni prijatelji, skejteri i sa svojim društvom provode svoje prvo leto posle srednje škole. Tumaraju gradom i po napuštenim površinskim kopovima, inspirisani TV serijom Jackass, snimaju video-klipove u kojima izvode razne vratolomije.

Stefan na jesen odlazi u Beograd na studije. Njih dvojica vreme provode s Dunjom, drugaricom koja se preselila u Francusku, ali svaki letnji raspust provodi sa starim društvom u Boru.

Toda i Stefan ulaze u prećutno nadmetanje za njenu pažnju snimajući sve luđe video-klipove. U tom čudnom odnosu bezuslovnog prijateljstva i nadmetanja pokušavaju da nadmaše jedan drugog.

U glavnim ulogama: Marko Todorović, Stefan Đorđević, Dunja Kovačević, Marko Milenković, Nenad Stanisavljević, Nenad Ivanović, Filip Maksimović.

Režija: Nikola Ležaić

Prikaz filma Tilva Roš možete pročitati ovde: http://www.popboks.com/article/8328

No comments:

Post a Comment