TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, April 4, 2013

SPAS ZA AVALA FILM STIŽE IZ AZERBEJDŽANA?

Vagif Mustafejev, nagrađivani reditelj i kulturni radnik iz Azerbejdžana, najavio je juče mogućnost ulaganja njegove zemlje u obnovu „Avala filma“, potvrdio je za „Blic“ Aleksandar Avramović, savetnik ministra kulture Bratislava Petkovića.

Pre projekcije Mustafejevog filma „Ko zna zašta je to dobro“ u zdanju Jugoslovenske kinoteke, ugledni gost iz Azerbejdžana obišao je u društvu Aleksandra Avramovića zapuštene studije „Avala filma“ i bio fasciniran prostorom na kojem su se nekada snimale važne inostrane filmske koprodukcije. Poseta Arhivu kinoteke u Košutnjaku opredelila ga je da učini sve kako bi se ostvarila tesna saradnja dve kinematografije.


- Vagif Mustafejev je bio gost našeg ministarstva i predložio nam je da grupa profesionalaca iz različitih oblasti vezanih za nastajanje i zaštitu i čuvanje filmova što pre ode u Azerbejdžan kako bi svoja izvanredna iskustva prenela tamošnjim kolegama. Napomenuo je da će učiniti sve kako bi zainteresovao svoje prijatelje u Azerbejdžanu za ulaganje i revitalizaciju „Avala filma“. Bilo bi dobro za našu ekonomiju, a naročito kinematografiju, kada bi „Avala film“ ponovo postao respektabilan filmski studio - kazao je Avramović za „Blic“.

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/375825/Azerbejdzan-zeli-da-ulaze-u-Avala-film

No comments:

Post a Comment