TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, March 23, 2013

PURIŠI ĐORĐEVIĆU NAGRADA CENTRA ZA MEDIJE RANKO MUNITIĆ

Priznanje koju dodeljuje Centar za medije "Ranko Munitić" pripalo je Đorđeviću za ogroman doprinos jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji kratkometražnog i dugometražnog filma.
Regionalni žiri u sastavu Janko Baljak (Beograd), Veljko Krulčić (Zagreb), Nedeljko Dragić (Zagreb/Minhen), Igor Galo (Pula) i Zorica Jevremović Munitić (Beograd) doneo je jednoglasnu odluku.

 Puriša Đorđević ovogodišnji je dobitnik nagrade "Treptalo iz Trogira - regionalna nagrada za medije Ranko Munitić" koju dodeljuje Centar za medije "Ranko Munitić". Priznanje je pripalo Đorđeviću za ogroman doprinos jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji kratkometražnog i dugometražnog filma. U obrazloženju žirija piše da je on svojom poetikom, senzibilnošću i empatijom za likove i situacije koje je predstavljao, utemeljio senzualni i humani pristup telu na filmu. Kao retko ko među našim filmskim rediteljima našao, je meru za humor, angažman i formu, pričajući uvek stare priče na svoj način.

Da bi saznali jos nesto o Purisi Đorđeviću idite na sajt www.rankomunitic.com – časopis „Mediantrop“ br. 2.

3. aprila, na dan  rodjenja Ranka Munitića, u 12 h,  u „Centru za medije Ranko Munitić“ biće dodeljeno „Trepetalo iz Trogira - regionalna nagrada za medije Ranko Munitić. 

No comments:

Post a Comment