TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, March 20, 2013

IZLOŽBA O SONJI SAVIĆ KREĆE NA TURNUJU

Dokumentarnu izložbu „Samo svoja: Sonja Savić“, koja je u Domu omladine Beograda bila postavljena od 11. do 19. marta, videlo je oko sedam hiljada ljudi, saopštili su organizatori.

Sonja Savić je pored nezaboravnih uloga ostvarila i niz uzbudljivih eksperimentalnih filmova, koji tek danas doživljavaju pravu revalorizaciju. Izložba je pokušala da u prvi plan istakne kompleksnu autorsku ličnost ove vanserijske umetnice, navodi se u saopštenju DOB-a.

Kao sastavni deo izložbe, koju su činili Sonjini lični predmeti, rukopisi, fotografije, njeni autorski i televizijski radovi, u bioskopu DOB-a prikazivan je i dokumentarni film „Sonja“ Dragane Kanjevac

U filmu su zabeleženi iskazi Sonje Savić iz različitih perioda, svedočenja njenih kolega i prijatelja, kao i raznovrstan arhivski materijal vezan za Sonjno glumačko i autorsko delovanje.

Izložbu su organizovali Dom omladine Beograda i Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ iz Čačka. Autori koncepta su Boban Jevtić, Nenad Veličković, Dragana Kanjevac, a instalacije Mateja Ristić.

 Nakon Beograda izložba će biti postavljena i u Loznici, Pančevu i Vršcu.

Izvor: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=270&yyyy=2013&mm=03&dd=20&nav_id=697133

No comments:

Post a Comment