TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, September 3, 2014

TRAVELATOR nagrađen u Montrealu

Film Dušana Milića svjetsku je premijeru imao u srijedu na prestižnom festivalu u Montrealu – i odmah osvojio prvu nagradu!
Međunarodni žiri kojeg čine ttalijanski redatelj i glumac Sergio Castellitto, alžirski redatelj Rachid Bouchareb, kanadska filmska radnica Andréanne Bournival, islandski redatelj i producent Fridrik Thor Fridriksson, španjolska glumica Ana Torrent i kineska pjevačica i glumica Jane Zhang, odlučila je dodijeliti Grand prix 38. Montreal World Film Festivala meksičkom filmu “Obediencia perfecta” Luiza Urquiza Mondragona, dok je srpsko-crnogorsko-američka koprodukcija “Travelator” osvojila Nagradu za inovaciju, objavila je danas press služba WFFM-a.
Podsjetimo, “Travelator” govori o 18-godišnjem Slavu (glumi ga shooting star Nkiola Rakočević), zagriženom igraču pucačine u prvom licu, koji je dobio posao o kojem je sanjao: plaćeni ubojica za kriminalne grupe. Kao ratni izbeglica, rođen u Sloveniji, u retkoj je poziciji da poseduje pasoš kojem nije potrebna američka viza. Zbog toga dobija najnoviji zadatak da otputuje u Las Vegas i tamo ukloni zaštićenog svedoka kojeg država čuva na sigurnom za predstojeće suđenje…

146~v~khetanya-henderson-actor-film-in-competition-travelator-serbia-montenegro-usa-sylvain-legare-ffm2014
“Travelator” je u Montrealu zastupala glumica Khetanya Henderson (foto © Sylvain Légaré – FFM2014)

Izvor: Pazi, snima se

No comments:

Post a Comment