TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, September 2, 2014

SUTRA POČINJE PANČEVO FILM FESTIVAL

Pančevu će se od 3. do 7. septembra održati prvo izdanje Pančevo Film Festivala – PAFF, internacionalnog takmičarskog festivala autorskog dugometražnog i kratkog filma. Na više lokacija u gradu održavaće se glavni, filmski program, kao i prateći sadržaji festivala: koncerti, tribine, predavanja, promocije, izložbe i radionice. Ulaz na sve programe festivala je besplatan.



Svečano otvaranje festivala zakazano je za sredu, 3. septembra u 20.30 na Letnjoj sceni Kulturnog centra Pančeva. Tom prilikom publika će moći da pogleda kratak film „Naše će sjeni“ Vladimira Perišića i dugometražni film „Neposlušni“ Mine Đukić, iz revijalne selekcije „Open Air“. Iste večeri, od 21.30 u dvorani „Apolo“, u okviru dugometražnog takmičarskog programa „Svetionici“ na programu je španski film „Budućnost“ (reditelj Luis López Carrasco).

Nakon filmskog programa, od 23h nastupiće sastav „Veliki prezir“ na platou ispred Kulturnog centra Pančeva. Posle koncerta program se nastavlja u klubu „Pogon“ uz DJ veče Marka Abramovića.


Dan nakon svečanog otvaranja, u četvrtak, 4.septembra, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, sa početkom u 12 časova, održaće se javni razgovor sa ekipom filma „Neposlušni“. Gost programa biće i mladi italijanski reditelj Đakomo Abruceze, autor čijim je kratkim filmovima posvećena ovogodišnja revijalna filmska selekcija „Svetla budućnost“.

Više informacija možete pronaći na sajtu PAFF-a: http://www.pancevofilmfestival.com/sr

No comments:

Post a Comment