TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, August 17, 2014

VRNJAČKA BANJA - NAGRADE

Film "Neposlušni" čiji scenario i režiju potpisuje Mina Đukić, pobednik je ovogodišnjeg 38. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, odlučio je žiri festivala.

Drugu nagradu osvojio je scenario za film "Mamula", dok je treću nagradu osvojio scenario filma "Varavari".

Nagradu publike na ovogodišnjoj filmskoj smotri u Vrnjačkoj Banji osvojio je film Bobana Skerlića "Top je bio vreo", dok je specijalnu nagradu festivala osvojio film "Love hunter - priče iz njujorškog taksija".

Ovogodišnji žiri 38. Festival filmskog scenarija odlučivao je o nagradama u sastavu Jugoslav Pantelić, umetnički direktor FEST-a i dramaturzi Biljana Maksić i Ivan Velisavljević.

U obrazloženju ovogodišnje prve nagrade za scenario žiri 38. Festivala filmskog scenarija istakao je da je Mina Đukić u filmu "Neposlušni" osobenim stilom ispričala priču o dvoje mladih i njihovom odrastanju.

Žiri grada domaćina 38. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji za afirmaciju festivala nagradio je zlatnikom - replikom rimskog novčića glumca Dragana Mićanovića, dok je posebnim priznanjem grada domaćina, umetničkom slikom nagrađen frontmen grupe "Love hunters", Milan Mumin.


Izvor: Beta

No comments:

Post a Comment