TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, August 19, 2014

Miki Krstović na Sarajevo Film Festivalu

Gost Sarajevo film festivala je Miodrag - Miki Krstović koji igra u filmu “Redosled nestajanja” norveškog reditelja Hansa Petera Molanda, u kom glume i Sergej Trifunović i Goran Navojec.

- Sledeće godine biće 40 godina kako sam sleteo u Sarajevo da bih snimio svoj prvi film “Vrhovi Zelengore”. U njemu sam igrao sa najdivnijim glumcima sa ovog podneblja koje jeste rasadnik dobrih glumaca. Srećan sam što i nakon 40 godina ponovo imam priliku da radim sa divnim glumcima koje veoma volim - kaže Miki, koji je za četiri decenije karijere snimio više od 70 filmova.

O saradnji sa norveškim rediteljem ima samo reči hvale.
- Bilo je zadovoljstvo raditi sa Molandom jer on voli glumce. Onaj ko ne voli glumce, ne bi ni trebalo da se bavi režijom - zaključio je Krstović.

On je istakao da je uživao u radu sa Goranom Navojcem.
- Prvi put sam ga video u filmu “Parada” i bio sam potpuno fasciniran načinom na koji ovaj glumac radi svoj posao - istakao je Miki.

Film “Redosled nestajanja” govori o čoveku čiji se sin predozirao heroinom. Odbijajući da prihvati zvaničan uzrok sinovljeve smrti, on kreće u poteru za ljudima za koje smatra da su mu ubili sina. Tako, silom prilika, postaje zastrašujući heroj podzemlja u kom vladaju švedski, norveški i srpski kriminalci.


Moland, reditelj filma, kaže da je njegov cilj bio da prikaže šta se dešava čoveku, koji sebe smatra civilizovanim, u trenutku kada saznaje da je zbog droge izgubio sina.

Izvor: Blic


No comments:

Post a Comment