TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, June 7, 2014

CINEMA CITY INTERNACIONALNI FILMSKI FESTIVAL U NOVOM SADU

Share
Tweet
Forward
Cinema City internacionalni filmski festival ove godine se ponovo održava u starom junskom terminu - od 21. do 28. juna u Novom Sadu! Kao i prethodnih godina, imaćeš priliku da pogledašpreko sto originalnih filmskih ostvarenja na deset gradskih lokacija, među kojima su publici omiljeni bioskopi na otvorenom. Filmove će pratiti sjajni muzički nastupi, kao i nova programska celina - Cinema City Pro - namenjena filmskih profesionalcima.

Sve o selekcijama i filmovima koji će biti na repertoaru 7. Cinema City festivala pročitaj na ovim linkovima:
Cinemacity.org/film_list.php
Cinemacity.org/selections.php
PREMIJERE

Čudna šuma, novi film višestruko nagrađivanog filmskog autora, reditelja ostvarenja Peščanik, Sabolča Tolnaija imaće svetsku premijeru na Cinema City festivalu. „Čudna šuma“ će se naći u konkurenciji za nagrade u okviru glavne takmičarske selekcije Nacionalna klasa i biće premijerno prikazana u sredu, 25 juna.

Cinema City ove godine otvara domaća premijera filma Neposlušni“, dugometražnog prvenca rediteljke Mine Đukić u subotu, 21. juna. Film će se naći u konkurenciji za nagrade u okviru Nacionalne klase, glavne festivalske selekcije koja okuplja aktuelna ostvarenja domaće kinematografije.
MTV i Cinema City biraju najbolji muzički video iz regiona 

Autore muzičkih spotova za numere regionalnih izvođača, koji su prvi put emitovani od 1. januara 2013. do danas, pozivamo da do 10. juna prijave svoja ostvarenja na konkurs za najbolji muzički video. Više na ovom linku.
OTVARANJE

Predstavljamo Cinema City Day Zero: 
na Svetski dan muzike, 21. juna, Cinema City festival otvoriće spektakularan koncert Slike iz filmova - izvođenje najvećih hitova domaće filmske muzike svih vremena.
ZATVARANJE

Predstavljamo koncert benda Love Hunters i premijeru filma o njujorškim avanturamalegendarnog frontmena ovog benda - Milana Mumina!
Film Love Hunter, u režiji Nemanje i Branislava Bale, imaće premijeru 26. juna u Arena Cineplexu, a biće prikazan i 28. juna, nakon čega će koncert Love Huntersa će zatvoriti 7. Cinema City.
CINEMA CITY PRO: Ključna pitanja srpske kinematografije na jednom mestu
 
Na ovogodišnjem, 7. izdanju Cinema City festivala, uveli smo programsku celinu Pro, namenjenu filmskim profesionalcima, i to sa idejom da se pruži podrška edukaciji i saradnji svih ljudi koji čine sadašnjosti i budućnost, naše, ali i regionalne kinematografije.

Cinema City Pro sastoji se iz dva dela. PoredCinema City Campusa, koji će okupiti mlade filmske reditelje i producente iz regiona, u cilju da im pruži znanja i veštine neophodne da snime svoj prvi film, Cinema City Industry će okupiti brojne filmske autore i profesionalce u druženju i konstruktivnoj debati o aktuelnim pitanjima i problemima savremene srpske kinematografije.

No comments:

Post a Comment