TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, January 14, 2014

MONTEVIDEO U GRAČANICI


Istorijska priča o uspehu prve fudbalske reprezentacije Jugoslavije na Mondijalu u Urugvaju 1930. godine imaće svoju predpremijeru u velikoj sali Doma kulture u Gračanici. Zbog velikog interesovanja biće održane dve projekcije, prva u 13 sati, a druga u 16.

Predpremijeri filama “Montevideo, vidimo se” prisustvovaće reditelj Dragan Bjelogrlić za ekipom glumaca, a film će sa meštanima centralnog Kosova videti i premijer Srbije Ivica Dačić, kao i ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin.

Ulaznice za ovaj film bile su besplatne, a Dom kulture je zainteresovanima podelio oko 800 ulaznica. Rukovodilac Galerije Doma kulture Gračanica Nebojša Jevtić kaže da je velika čast što će ovaj film prvi pogledati Srbi sa Kosova. Prema njegovim rečima predpremijera ne bi bila moguća da nije bilo Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.
„Juče smo morali da vratimo oko 500 ljudi jer nažalost nemamo gde da ih smestimo. Sala ima 300 mesta, a mi smo dodali još 100 stolica, tako da će predpremijeru videti 800 ljudi. Biće prisutna određena glumačka ekipa sa režiserom Draganom Bjelogrlićem, a posetici će moći da se nakon projekcije sa njima druže, fotografišu, postavljaju pitanja“, kazao je Jevtić u emisiji Uz jutarnju kafu na TV Centar.
„Veliki je značaj ovakvog događaja, sobzirom da u Gračanici ne postoji bioskop i posle dužeg vremena prvi put će publika imati priliku da uživa. Organizatori su se potrudili da donesu neophodnu tehniku za prikazivanje filma, kako bi doživljaj bio na najvećem nivou“, dodao je Jevtić.
On je kazao da su ambicije Doma kulture u Gračanici da se sala u toj instituciji opremi neophodnom tehnikom za prikazivanje filmova i da filmske projekcije budu stalno na repertoaru. Jevtić ističe da je u posldnjih par meseci u Gračanici održan veliki broj kulturnih manifestacija i da će sa tom praksom nastaviti u 2014. godini.

Nastavak filma „Montevideo, bog te video“ gledaoci će premijerno moći da vide sutra u Sava centru.

Izvor: Radio KiM

No comments:

Post a Comment