TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, November 7, 2013

TRI FILMA IZ EX-YU REGIONA U PREDSELEKCIJI ZA EVROPSKU FILMSKU NAGRADU

Kako javlja filmski portal Pazi, snima se donosi sledeću vest:

Nominacije za Europsku filmsku nagradu objavljuju se u subotu u Sevilli; u predselekciji su “Epizoda u životu berača željeza”, “Krugovi” i “Svećenikova djeca”.

Europska filmska akademija (EFA) će u subotu 9. 11. u 12 sati na Festivalu europskog filma u Sevilli objaviti nominacije za Europsku filmsku nagradu, popularno nazvanu „europski Oscar“. Među 46 najboljih europskih filmova 2013. godine izdvojena su i tri filma iz naše regije, čime su ušla u predselekcijski proces za nagradu. Bosanski film “Epizoda u životu berača željeza” Danisa Tanovića i srpski “Krugovi” Srdana Golubovića natječu se za nominacije u kategorijama: najbolji europski film, redatelj, glumica, glumac i scenarist, a hrvatski “Svećenikova djeca” Vinka Brešana u igri su za jednu nominaciju više: u kategoriji najbolje europske komedije.

Europske filmske nagrade bit će dodijeljene 7. 12. na svečanoj dodjeli u Berlinu. Popis svih 46 filmova iz predselekcije potražite ovdje, a više informacija o Europskoj filmskoj nagradi i dosad objavljenim nominacijama na službenoj stranici nagrade.

Izvor: http://pazisnimase.com/tri-filma-iz-regije-u-lovu-na-europski-oscar/

No comments:

Post a Comment