TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, November 19, 2013

SRĐAN DRAGOJEVIĆ PODSETIO MINISTRE NA SUDBINU BIOSKOPA BEOGRAD FILMA

Posalnik SPS Srđan Dragojević izjavio je danas da je primer pohlepne pljačkaške decenije 90-tih godina privatizacija Beograd filma i pitao ministre privrede i kulture Sašu Radulovića i Ivana Tasovca šta će državni organi učiniti kako bi bili obnovljeni bioskope u Beogradu koji su izuzetno javno dobro.

- Nijedan od 14 bioskopa u Beogradu, u kojima su mnogi od nas proveli mladost, danas ne rade. Bioskop Kozara je izgorela pod sumnjivim okolnostima prošle godine i te okolnosti još nisu razjašnjene, da bi verovatno bila privedena staroj nameni i postala kazino, butik, hiperkarket ili seksi šop“ - rekao je Dragojević u skupštini, u delu sednice kada poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja i traže objašnjenja.

Dragojević, koji je i poznati srpski režiser, rekao je takođe da se nijedan ministar kutlure od 2007. godine do danas nije izjasnilo zbog uništavanja begradske bioskopske mreže i istakao da su predstavnici gradske vlasti ćutali kada je pokušao da ih ubedim da spreče privatizaciju Beograd filma.

- Ćutali su kada sam pokušao da ih ubedim da spreče privatizaciju Beograd filma, da ih ubedim da su Koraza, Jadran, Odeon, Balkan, Zvezda... od izuzetnog javnog značaja. Zato pitam ministre Radulovića i Tasovca šta će državni organi učiniti da ti bioskopi budu obnovljeni, a sredstva za to ne bi bila prevelika“ - rekao je Dragojević.

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/420967/Dragojevic-Sta-ce-ministri-uciniti-da-se-obnove-bioskopi-Beograd-filma

No comments:

Post a Comment