TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, November 14, 2013

POČEO ČETVRTI GREEN FEST U DOB-u

Projekcijom filma "GMO OMG" 13. novembra svečano je otvoren 4. Međunarodni festival zelene kuture Green Fest koji se održava do 15. novembra u Domu omladine Beograda.

Prepuna sala, film o veoma aktuelnoj temi i petominutni aplauz nakon projekcije najbolje opisuju raspoloženje koje je vladalo na otvaranju ovogodišnjeg Green Fest-a. Publika je u dahu pogledala film "GMO OMG" o genetski modifikovanim organizmima, a diskusija o ovoj temi se spontano nastavila, nakon projekcije, u holu Doma omladine.

"Green Fest je festival svih nas. I svima nama je namenjen. Sekretarijat od samog početka podržava Green Fest, koji je ispunio daleko više nego što su bila očekivanja. Ovi mladi i kreativni ljudi su u potpunosti opravdali ukazano poverenje, i po četvrti put su omogućili sjajan filmski, obrazovni i izložbeni program”, rekao je Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što sve veći broj ekoloških manifestacija postoji, i što prepoznaju Dom omladine Beograda kao partnera za realizaciju svojih aktivnosti. Green Fest je svakako najprepoznatljiviji festival koji se bavi temom životne sredine i meni je, lično, drago što u nazivu postoji reč kultura, jer kultura jeste i naš odnos prema zajedničkom okruženju“, naveo je Marko Stojanović, direktor Doma omladine Beograda.

“Green Fest“ je međunarodni festival zelene kulture koji spaja film, umetnost, obrazovanje i “zelene“ vrednosti u jedinstven kulturni izraz i održava se od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda. Svi posetioci će moći da uživaju, između ostalog, u izložbama Nikole Šolića ”Una Voda", Svetskog fonda za prirodu “Vodeni lavirint" i Zelene Srbije. Predstaviće se Arboretum Šumarskog fakulteta senzornim vrtom, pokrovitelj Festivala - kompanija Vip mobile Zen baštom, Centar za promociju nauke interaktivnom instalacijom “Deset otvorenih pitanja nauke“, recan Fondacija haljinom i solarnom sušarom od aluminijumskih konzervi, solarna centrala elektrotehničke škole ”Rade Končar" kao i drugi izlagači, njih 19, različitim interaktivnim sadržajima.

Više ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=11&dd=14&nav_id=777297

No comments:

Post a Comment