TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, November 8, 2013

OD SUTRA SUBOTOM OD 20:05 REPRIZA SERIJE VRATIĆE SE RODE NA RTS1

Švaba (Nikola Đuričko) i Ekser (Dragan Bjelogrlić) su dvojica momaka koji preživljavaju u tranzicionoj Srbiji "valjajući" kradenu robu, najčešće parfeme sumnjivog porekla.

Švaba je dobar momak, luzer po zanimanju koji u svojoj 33. godini još uvek živi sa roditeljima. Zadužio se kod lokalnog kriminalca Duleta Pacova (Srđan Todorović), za svotu koju ne može da vrati. Njegov drugar Ekser, ima 44 godine i bavi se takođe, prodajom švercovane robe Duleta Pacova. I on boluje od konstantne nestašice para i duguje kiriju za tri meseca. Međutim, i pored svih nevolja koje su ga snašle, Ekser će biti spreman da stane u odbranu Švabe, onog časa kada Dule Pacov od njega zatraži da vrati sav novac odmah. Kako Švaba te pare nema ne preostaje mu ništa drugo do da emigrira. A onda, Švabina mama Rada dobija sudski poziv iz Pančeva. Švabin tata Rođa veruje da se poziv odnosi na neki prekršaj koji je njihov sin napravio, ali majka odlučuje da odu do Pančeva i vide o čemu se radi. U pančevačkom sudu saopštavaju im da je Rada dobila u nasledstvo kuću u Barandi...

Serija "Vratiće se rode" bila je jedna od najpoplarnijih dramskih serija u protekloj deceniji. Kao i u svakoj dobroj drami i u ovoj seriji na kraju ništa neće biti isto kao na njenom početku. U srca ljudi malog dela sveta kome pripadaju svi junaci ove priče, vratiće se nada i ljubav jednih prema drugima. U Barandu će se vratiti i rode, ptice poznate po svojoj vernosti i odanosti svojoj vrsti i svom prebivalištu. A gde su rode, tu je dobro, kaže jedan od likova, Milenko (Branimir Brstina), koji predstavlja moralnu vertikalu ove priče.

Uloge: Nikola Đuričko (Predrag Švabić, Švaba), Dragan Bjelogrlić (Aleksandar Vrancov, Ekser), Srđan Todorović (Duško Krtola, Dule Pacov), Mirjana Karanović (Radmila Švabić), Boris Komnenić (Rodoljub Švabić), Mira Banjac (Ružica Sinđelić), Branimir Brstina (Milenko Miletin), Goran Radaković (Krunoslav, „Krlja"), Ljubomir Bandović (Zaviša Antić, „Ajnštajn"), Bojan Dimitrijević (Ivan Pančić, Pikač), Nada Šargin (Marina Jović), Nikola Kojo (Batrić), Vanja Milačić (Milanka, Batrićeva sekretarica), Miodrag Radovanović (Deša Inhof), Radoslav Milenković (Ratko), Vesna Trivalić (Dušanka), Aleksandra Janković(Jadranka), Dragan Petrović (otac Milorad Karaklajić), Velimir Životić (Trifun Anastasijević), Vojin Ćetković (Vražalić), Darko Tomović (Stolović), Branislav Lečić (Pera Vulin), Novak Bilbija (Bora Vulin), Gordana Đurđević-Dimić(Angelina Vulin), Sanja Radišić (Nadica Vulin), Marina Vodeničar (Slavica Vulin), Miodrag Krivokapić (Sima), Sonja Savić (Darinka), Saša Petrović (Bosanac), Radmila Smiljanić (Vidosava), Ljubčo Lazareski (Miki Nosonja), Mirjana Joković (Sanja Gajić), Aleksandar Srećković (Babun), Mira Furlan (Jagoda Miletin), Dragan Nikolić (Mutavi), Nebojša Glogovac (Perin i Borin otac), Đorđe Đuričko (Svetozar „Toza" Stefanović) i drugi.

Scenario: Nikola Pejaković, Ranko Božić

Montažer: Marko Glušac

Kompozitor: Saša Lošić

Snimatelj: Goran Volarević

Režija: Goran Gajić

Izvor: http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1439494/Vratiće+se+rode.html

No comments:

Post a Comment