TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, November 8, 2013

BOŠKU SAVKOVIĆU GRAN PRI CIFFTa ZA POSLE BOMBI

Autoru kratkog dokumentarnog filma "Posle bombi" Bošku Savkoviću danas je u Beču uručen Gran pri CIFFT-a, što je nagrada za najbolji turistički film u svetu za 2013, navodi se u saopštenju autora filma.

CIFFT je lanac festivala turističkih i ekoloških filmova koji je pod pokroviteljstvom Svetske turističke organizacije Ujedinjenih Nacija (UNWTO). Svake godine filmovi se takmiče na 15 različitih festivala i oni koji su najviše bili nagrađivani ulaze u konkurenciju za veliki svetski Gran pri.

Ovo je 25. godina da se održava ovaj Festival Festivala, kako se neformalno naziva, i tradicionalno se nagrade dodeljuju u prostorijama Privredne komore Austrije u Beču.

Srpski film "Posle bombi" je ove festivalske godine osvojio sedam nagrada širom sveta, a najznačajnija je Srebrni Delfin u Kanu koji je dodeljen 17. oktobra. U međuvremenu, film je dobio i Srebrnog Petla u Portugalu, i ta nagrada je bila prelomna da film bude svrstan među osam filmova koji su ove godine dobili najviše priznanja, dodaje se u saopštenju Savkovića.

Više ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=11&dd=08&nav_id=775310

No comments:

Post a Comment