TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, November 21, 2013

MIRA STUPICA OTVARA DODELU KRISTALNIH PRIZMI

Svečanu akademiju dodele trijenalne Kristalne prizme za 2011, 2012. i 2013. godinu otvoriće poznata glumica Mira Stupica 5. decembra na sceni „Madlenijanuma“, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Filmskom centru Srbije.

Generalni sekretar Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije Mirko Beoković istakao je da će nagrada za životno delo biti uručena Velimiru Bati Živojinoviću, a nagrada za ukupan doprinos domaćoj kinematografiji otići će u ruke Gordanu Mihiću.

On je dodao da će svi članovi Akademije biti u prilici da na sajtu FCS-a i AFUN-a, koji je u izradi, pogledaju nominovane filmove i odluče se za koji će glasati.

Beoković je objasnio da se nagrada dodeljuje trijenalno, jer nije bilo sredstva za kupovinu prizme, ali i zbog slabe produkcije.

On je rekao da je jako teško prikupljen novac i da je tek bivši ministar kulture Bratislav Petković izašao u susret AFUN-u i izdvojio iz budžeta dva miliona dinara od čega je jedan deo novca otišao na porez.

Beoković je napomenuo da mu je veoma drago što će ponovo, nakon 14 godina, biti dodeljena ova prestižna nagrada u 22 kategorije, a o pobednicima će odlučivati 236 članova Akademije, naglasivši da će ovogodišnji slogan biti „Laureati za laureate“.

Detaljnije ovde: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film+i+TV/1450809/Mira+Stupica+otvara+dodelu+Kristalne+prizme.html

No comments:

Post a Comment