TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, November 26, 2013

LJERKA DRAŽENOVIĆ (1943-2013)


BEOGRAD – Novinarka, spikerka i glumica Ljerka Draženović preminula je u Zagrebu u 70. godini, objavio je danas Studio B.
Ljerka Draženović radila je u beogradskom radiju Studio B, koji je saopštio da je bila „jedan od najpopularnijih glasova” te stanice, a zatim u Radio i TV Beogradu i televiziji Jutel, kao i u programu UN za pomoć izbeglicama (UNHCR).
Ljerka Draženović rođena je u Iloku 1943. godine, diplomirala je na Akademiji za pozorište, film, radio i TV u Beogradu.
Ostvarila je veliki broj uloga na filmu i televiziji, a ostaće upamćena kao prva Olga u popularnoj TV-seriji „Pozorište u kući”, kao i po ulozi u filmu „Delije” Miće Popovića.
Izvor: Beta
Ljerka Draženović je ostavila značajan trag u našoj kinematografiji. Od glavne uloge u filmu PUKOVNIKOVICA Đorđa Kadijevića, preko DELIJA Miće Popovića u Crnom talasu, ekranizacije Dragoslava Mihailovića kod Branka Pleše u filmu LILIKA do kameo nastupa u DAVITELJU PROTIV DAVITELJA Slobodana Šijana, jednom od vodećih naslova urbanog talasa sa početka osamdesetih, sarađivala je sa rediteljima različitih generacija i poetika.

No comments:

Post a Comment