TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, November 5, 2013

DEJAN ZEČEVIĆ O SPECIFIČNOSTIMA FILMA VOJNA AKADEMIJA 2

Igrani film "Vojna akademija 2", čija je premijera u sredu uveče u Sava centru, prikazaće nastavak sudbine glavnih junaka istoimene televizijske serije, koji se sada školuju za pilote, pa je puno scena u avionima i helikopterima, rekao je reditelj serije i filma Dejan Zečević.

On je u izjavi Tanjugu podsetio da je prva sezona serije o pitomcima Vojne akademije imala otvoren kraj i da je u startu bila ideja da se, ako je gledanost pristojna, priča nastavi.

"Planirana je druga sezona, jer je gledanost bila zaista ogromna, ali je malo potrajalo do ulaska u snimanje zbog raznih okolnosti, mahom produkcione prirode. U toj fazi čekanja formirana je ideja od strane produkcije da se ujedno prave nova sezona serije i film, tako da smo snimili te dve stvari odjednom", rekao je Zečević.

Film sada kreće u bioskope, a u planu je da na proleće Radio-televizija Srbije emituje novih sedam epizoda.

"Film je koncentrisan na priče kadeta, njihove probleme. Serija je imala širi spektar likova, uključujući profesore i taj aspekt će biti više zastupljen u drugoj sezoni, a film je uglavnom o kadetima, prati njihov profesionalni život, nastavak školovanja koje se dešava na aerodromu, jer oni svi studiraju za pilote. Puno je scena u avionima, helikopterima", najavio je reditelj. Dosta ima i privatnog života kadeta, "uz puno novih likova, obrta i neočekivanih situacija".

"Potrudili smo se da ne idemo linijom manjeg otpora, nego da ponudimo nešto drugačije, a s obzirom da idemo u bioskope, da to bude i kvalitetnije - od vizuelnog aspekta do produkcionog. Mislim da će oni koji su zavoleli ove junake dobiti zaista dosta u bioskopu od nas", rekao je on.

Što se tiče produkcije, koja je sudeći po trejleru visokobudžetna, podsetio je da je projekat nastao po ideji kuće "Nira" i producenta Neleta Garića.

"Sve što se u filmu nalazi u velikoj meri je rezultat njihove veštine. Imali smo podršku Vojne akademije i Ministarstva odbrane, izašli su nam u susret sa resursima koji bi, kada bi se plaćali, bili basnoslovno skupi. Veštinom, kombinacijom i dogovorima dobijen je rezultat koji deluje vrlo, vrlo skupoceno", izjavio je reditelj.

Više ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=11&dd=05&nav_id=773838

No comments:

Post a Comment