TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, October 23, 2013

PONUDA I AKTIVNOSTI FILMSKOG CENTRA SRBIJE NA 58. BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA

Filmski centar Srbije predstaviće dva nova naslova na predstojećem 58. Medjunarodnom Beogradskom sajmu knjiga. Na štandu Filmskog centra Srbije naći će se u prodaji 90-ak sopstvenih izdanja i oko 15-ak izdanja drugih izdavača.
Dva nova izdanja, koja će imati promociju u sali Slobodan Selenić na Beogradskom sajmu su:

Naracija u igranom filmu, autora: Dejvida Bordvela. Promocija je zakazana za utorak 22. oktobra od 19:30h. O knjizi će govoriti Milan Vlajčić

Stenli Kjubrik izmedju slikarstva i filma, autora: Dijane Metlić. Promocija je zakazana za četvrtak 24. oktobra od 19h. Predviđeno je da o knjizi govore: autorka Dijana Metlić, dr Simona Čupić, dr Slobodan Mijušković

U petak 25. oktobra od 20h, Filmski centar Srbije organizuje okrugli sto na temu O stanju u filmskoj periodici i filmskim časopisima u regionu na kome ušestvuju gosti iz Hrvatske (Mario Kozina-urednik časopisa Filmonaut, Jurica Pavičić), iz Makedonije (Petar Mihajlovski- urednik časopisa Kinopisa), iz Slovenije (Gorazd Trušnovec, urednik revije Ekran), kao i kritičari i urednici srpskih časopisa (Božidar Zečević, publicist i urednik časopisa Filmograf, Srdjan Savić urednik časopisa Filaž)

U subotu 26. oktobra u sali Beogradski sajam od 18h biće održana promocija knjige Postjugoslavenski film autora Jurice Pavičića. O knjizi će govoriti autor i Miroljub Vučković.

No comments:

Post a Comment