TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, October 16, 2013

OBJAVLJENA KNJIGA 52 IDEALNA FILMSKA VIKENDA MILUTINA PETROVIĆA

Promocija knjige "52 idealna filmska vikenda + sabrani tekstovi o filmu" Milutina Petrovića (Čekić, 2013) održaće se u nedelju 20. oktobra u 20h, u donjoj galeriji KC GRAD, Braće Krsmanović 4.

Milutin Petrović vam kroz „52 idealna filmska vikenda“ nudi svoje predloge filmova koje treba pogledati, sa dodatnim kratkim objašnjenjima zbog čega, na šta ili na koga treba posebno obratiti pažnju.

Zamisao ove knjige da vam pomogne da, iz nedelje u nedelju, što bolje upoznate bogatu prošlost filma, a ne samo da budete „žrtva“ onih koje distributeri trenutno reklamiraju.

"52 savršena filmska vikenda u jednoj godini. 52 filmska para, dupla filmska programa – po dva filma za svaki vikend u godini. Knjiga koja će vam pomoći da se snađete u džungli filmova. Putokaz u kojim sve pravcima možete da istražujete i produbljujete znanje o filmu i istoriji te divne umetnosti."

"…beogradski filmski bedeker za bioskopski neopismenjene i osujećene generacije, Milutinova knjiga je intimni vodič kroz nepreglednu džunglu svetskog filma kojoj autor pristupa kao "rolerkousteru emocija" gde individualni doživljaj svakog gledaoca čini samu suštinu filmskog dela," napisao je slavni Slobodan Šijan u predgovoru knjige.

Više ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=10&dd=16&nav_id=765923

No comments:

Post a Comment