TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, October 15, 2013

NOVI PROJEKAT OGNJENA GLAVONIĆA NA MARKETU I RADIONICI FESTIVALA U KOTBUSU I ZAGREBU

Teret, projekat za dugometražni film Ognjena Glavonića, izabran je da učestvuje na koprodukcionom marketu Konekting Kotbus u okviru Filmskog festivala u Kotbusu, u Nemačkoj, i na radionici za razvijanje scenarija u okviru Zagreb Film Festivala u Hrvatskoj.

Teret je jedini projekat iz Srbije koji će učestvovati na filmskom marketu u Kotbusu i u selekciji Moj prvi scenarij, koja će biti održana u okviru 11. Zagreb Film Festivala.

Radnja Tereta dešava se u Srbiji 1999. godine i prati dva dana u životu vozača koji svojim kamionom prevozi nepoznati teret kroz zemlju. Producentska kuća Non-Aligned Films se nalazi na čelu ovog projekta. Početak snimanja filma predviđen je za jesen 2014. godine.

Teret je prethodno podržan od strane fonda Roterdamskog filmskog festivala Hubert Bals i predstavljen je u programu Producers network na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

Teret je prvi dugometražni igrani film Ognjena Glavonića, autora brojnih nagrađivanih kratkih i dokumentarnih filmova. Njegov poslednji film, dokumentarac Živan pravi pank festival, je premijerno prikazan prošlog meseca u Domu omladine u Beogradu i Kulturnom centru u Pančevu.

No comments:

Post a Comment