TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, September 13, 2013

ZA DESETAK DANA U ULCINJU PADA PRVA KLAPA NOVOG FILMA SRĐANA DRAGOJEVIĆA

Reditelj i scenarista Srđan Dragojević za desetak dana u Ulcinju počinje snimanje svog novog filma "Atomski zdesna". Mada se proteklih meseci mnogo više pričalo o njegovom dugo najavljivanom projektu "Bodljikavo prase", nagrađivani reditelj prvo će snimiti film "Atomski zdesna" (engleska verzija zvaće se From Zero To Hero - "Od nule do heroja").

Film govori o grupi prodavaca "tajm šering" apartmana ljudima iz eks-Jugoslavije. Naslov "Atomski zdesna" je aluzija na vojničku naredbu iz doba JNA, koju su vojnici vežbali u slučaju atomskog napada. Kako prenosi ugledni filmski magazin Screen International, u novom Dragojevićevom ostvarenju igraju Branko Đurić, Srđan Todorović, Miloš Samolov i Hristina Popović.

- To je balkanski "Glengeri Glen Ros" za savremenu Evropu - rekao je ovom magazinu britanski koproducent Majk Dauni, aludirajući na nagrađivani komad Dejvida Memeta. - Prodavci u ovoj firmi ne prezaju ni od čega kako bi zaradili novac i procenat od prodaje "tajm šeringa"!

Novo Dragojevićevo ostvarenje snima se u koprodukciji Srbije, Crne Gore i Velike Britanije. Reditelj je i na konkursu Filmskog centra Srbije, čiji su rezultati objavljeni početkom leta, za "Atomski zdesna" dobio skromnu pomoć od 1.500 evra "za razvoj scenarija". Dragojević je odbio da za "Novosti" priča o svom novom projektu, napominjući da će "novinare možda pozvati na poslednju klapu".

Izvor: http://novosti.rs/vesti/kultura.71.html:453857-Srdjan-Dragojevic-pocinje-snimanje-novog-filma

No comments:

Post a Comment