TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, September 30, 2013

VEČERNJE NOVOSTI O MAMULI MILANA TODOROVIĆA

o
Još od kada je Velimir Velja Stojanović snimao "Kampo Mamulu", davne 1959. godine, na ostrvcetu na ulazu u Boku nije bilo tako živo kao minulih dana. Brojna ekipa glumaca, među kojima su slavni italijan Franko Nero, Kristina Klebe i Natali Burn, ali i domaće snage Dragan Mićanović i Miodrag Miki Krstović, Sofija Rajović, Slobodan Stefanović i prvi put na filmu Zorana Kostić Obradović, pod budnim rediteljskim okom Milana Todorovića snimaju kadrove nove, ovog puta horor filmske priče o Mamuli.

Dve američke turistkinje dolaze u Crnu Goru u posetu starom prijatelju koji na Rosama ima kuću u kojoj provodi leto sa verenicom. Posle nekoliko dana zajedno odlaze da obiđu Mamulu, premda su čuli strašne legende koje kruže o ostrvu i tvrđavi. Na Mamuli zatiču tajanstvenog ribara i zarobljenu prelepu devojku koju pokušavaju da oslobode. Devojka-sirena ih opčinjava izgledom i pesmom, ali se brzo pretvara u krvožednog monstruma...

- Snimaćemo na poluostrvu Luštica, tvrđavi Mamula, podmorničkom tunelu - Potkop, austrougarskim tvrđavama, kasnije i u Kotoru, Perastu i na Gospi od Škrpjela - otkriva za "Novosti" glavni organizator Petar Daković - Prvi dani snimanja bili su prilično naporni, radili smo scene u bunaru u tvrđavi i na obližnjim stenama, pa smo angažovali i ronioce iz Herceg Novog, a to je nešto što čak i kada dođete na Mamulu ne možete da vidite na taj način.

Mamula je prema njegovim rečima vrlo zahtevna, ali i inspirativna lokacija pa će, uz lepe kadrove iz zaliva, sigurno doprineti autentičnosti filma.

- Planirano je da snimanje traje do 10. oktobra, a film će biti i pokušaj da domaća produkcija ponudi ostvarenje u žanru koji je veoma popularan u svetu - objašnjava Daković.

A reditelj  Milan Todorović obećava da će "Mamula" biti interesantan, ne samo publici već i vodećim svetskim filmskim marketima. " - "Mamula" će biti percipiran kao američki film, ali i kao domaće ostvarenje, zbog lokacija i naših glumaca. Režija će ostavljati prostor publici da zamišlja, a ne samo da gleda, u stilu kultnog "Osmog putnika". Oštar zvuk i sablasna muzika gradiće tenziju i neizvesnost, uvlačeći publiku u vir mahnitosti koju će videti na platnu - kaže Todorović.

Više ovde: http://novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:456566-Horor-prica-o-sireni-monstrumu

No comments:

Post a Comment