TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, September 15, 2013

POGLEDAJTE ZVANIČNI TEASER ZA FILM VIS-A-VIS SINIŠE GALIĆA

Pogledajte prvi zvanični teaser za Vis-a-vis, prvi dugometražni film mladog reditelja Siniše Galića.

Reč je drami koja oslikava generacijske sukobe, ali i aktuelne društvene teme u Nemačkoj i Srbiji. Glavne junakinje su Maja (Jelena Rakočević) i Ana (Leni Veselman), pripadnice iste generacije, ali odrasle u drugačijim kulturnim i društvenim miljeima. Ana je Nemica, foto-reporter, i dolazi u Beograd da napravi priču kojom će da se dokaže svojim nadređenima. Maja živi sa ocem Lukom (Dragan Nikolić) u skromnom stanu u koji su došli bežeći iz Bosne devedesetih godina, i mašta o životu negde „tamo daleko“. Slučajno poznanstvo prerasta u prijateljstvo, ali Ana krije tajnu - njena nova drugarica Maja je njena novinarska priča.

Debitantsko delo Siniše Galića namenjeno je ljudima iz cele Evrope, pa će u filmu biti zastupljena tri jezika - engleski, nemački i srpski - i odgovarajući titlovi.

- Engleski jezik nam je osnova, jer se tako sporazumevaju glavne junakinje, ali ta multijezičnost je važna komponenta filma. Želimo da „Vizavi“ bude razumljiv onima na Zapadu, kao i ovde u Srbiji - objašnjava mladi reditelj.

Teaser možete pogledati ovde: http://vimeo.com/36661338

No comments:

Post a Comment