TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, September 11, 2013

LED KREĆE U POHOD NA FESTIVALE ŠIROM SVETA

Posle velikog uspeha na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, na kojem je debitantski film Jelene Bajić-Jočić dobio pet nagrada, "Led" kreće na velike svetske filmske festivale: u London, Nikoziju, Izmir, Stokholm i Gou (Indija).

Na najvećem festivalu nezavisnog filma "Raindance Film Festival" Jelenin prvenac biće prikazan 29. septembra.
- Radujem se što imam priliku da se, deset godina nakon završenih studija u Londonu, vratim u svetsku prestonicu umetnosti sa svojim prvim filmom i predstavim ga londonskoj publici i filmskim ekspertima iz celog sveta koji dolaze na ovaj čuveni festival. O nagradama ne razmišljam jer je za mene najveća nagrada činjenica da će u narednih nekoliko meseci moj film videti publika na gotovo svim meridijanima i kontinentima - kaže Jelena Bajić-Jočić.

Posle Londona, film "Led" će u oktobru otvoriti Festival srpskog filma u Sidneju, zatim će se prikazivati u takmičarskoj konkurenciji festivala u Nikoziji, Izmiru, Stokholmu, kao i na najvećem filmskom festivalu u Goi na kojem nastupa u programu "Cinema of the world".

Svojevrsnu svetsku turneju "Led" je počeo učešćem na festivalu Zlatni Vitez u Rusije gde je Jelena Bajić-Jočić dobila nagradu za najbolji debitantski film.

Takođe, film o srpskom selu 70-tih koji je nastao po motivima istoimene monodrame Radoša Bajića dobitnik je priznanja "Zlatna lincura" na festivalu koji 25. septembra počinje na Jahorini.

Izvor: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/404770/Film-Led-krece-na-svetske-festivale

No comments:

Post a Comment