TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, September 11, 2013

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU POVODOM POČETKA SNIMANJA NOVOG DOMAĆEG HORORA

Danas je u bioskopu Takvud održana konferencija za novinare povodom početka snimanja novog domaćeg filma, horora čiji je radni naziv Mamula. Snimanje ovog ostvarenja počinje za desetak dana na lokacijama u Crnoj Gori, a glumačku ekipu sačinjavaju srpski i strani glumci. Pored Dragana Mićanovića i Slobodana Stefanovića, koji su i prisustvovali konferenciji za štampu, zapažene uloge u filmu imaju gosti iz inostranstva: legendarni Franco Nero, zatim Kristina Klebe i Natalie Burn. Takođe, u filmu će se pojaviti Miodrag Miki Krstović, Zorana Kostić Obradović i drugi. Film o petoro prijatelja željnih zabave i njihovom susretu sa smrtonosnom sirenom režira Milan Todorović, poznat po ostvarenju Zona mrtvih. Todoroviću će ovo biti drugi celovečernji film i prva samostalna režija.

Ovako bi trebalo da izgleda sirenin brlog
Producent Marko Jocić doživljava Mamulu kao pionirski projekat, domaće ostvarenje koje neće imati jezičku barijeru pošto će, baš kao i Zona mrtvih, biti odglumljeno na engleskom jeziku. Jocić je sa ponosom dodao da će film sadržati veliki broj vrhunskih specijalnih za čiju je kreaciju angažovan maestro Miroslav Lakobrija. Jocić je dodao da će kompjuterskih efekta će biti znatno više nego u Zoni mrvih, te da će se za njih pobrinuti jedan od ko-producentata filma, kompanija Digital Kraft. Sirena će biti urađena kombinacijom maske i vrhunskih kompjuterskih efekata, piše u saoštenju koje su novinari dobili nakon konferencije, gde će po prvi put biti testirane i neke nove tehnologije. Reditelj Milan Todorović je istakao da horor filmovi u svetu imaju brojnu i vernu publiku, pa da samim tim očekuje dobar prijem svog novog filma. Todorović smatra da je snimanje domaćih filmova na engleskom jedan od načina da se prevaziće kriza u srpskoj kinematografiji. Mamula će biti prikazivana u našim bioskopima, ali će ključna biti distribucija na inostranim tržištima.

Sirena - Zorana Kostić Obradović
Glumac Dragan Mićanović je rekao: "Ogromno mi je zadovoljstvo da radim sa mladim ljudima", a onda dodao da voli izazove i da jedva čeka da se okuša u jednom hororu. 

Njegov kolega Stefanović je takođe bio entuzijastičan. I on se raduje što će glumiti u horor filmu, spreman je za naporan rad ali i dobar provod na snimanju. 

Na kraju se prisutnima obratila manekenka Zorana Kostić Obradović kojoj će uloga u Mamuli biti prvo filmsko iskustvo. Ona će glumiti misterioznu i potencijalno smrtonosnu sirenu oko koje se u filmu sve vrti. "Presrećna sam i prestravljena", priznala je Zorana Kostić Obradović uz osmeh.

Premijera filma se očekuje tokom 2014. godine.







No comments:

Post a Comment