TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, August 17, 2013

POSLE VIŠE OD GODINU DANA ZAVRŠENO SNIMANJE RAVNE GORE

U Beogradu je posle više od godinu dana završeno snimanje serije Ravna Gora. Na lokalitetu Dvorski kraljevski kompleks, snimanjem scena ulaska Nemaca u Beli dvor u aprilu 1941. godine, pala je poslednja klapa velikog produkcijskog zahvata Radio televizije Srbije i „Kontrast studija“.

Rad na prvom ciklusu „Dramske trilogije 1941-1945“, serije pod nazivom Ravna Gora, autora Radoša Bajića, koji iz novog ugla tretira dramatično istorijsko razdoblje Drugog svetskog rata u Srbiji, počeo je još krajem 2009. godine.

Nakon opsežnih priprema i izrade scenarija snimanje je započeto 24. jula 2012. godine na Mokroj Gori.

Osim Nebojše Glogovca, koji u seriji igra pukovnika Dragoljuba Mihailovića i Dragana Bjelogrlića koji tumači lik Josipa Broza Tita, glavne i velike uloge u ovoj svojevrsnoj filmskoj epopeji igraju: Mirko Babić, Rale Milenković, Olga Odanović, Jelena Mila, Marko Baćović, Radko Polič, Lazar Ristovski, Petre Arsovski, Ljiljana Stjepanović, Milorad Mandić, Nenad Jezdić, Nenad Okanović, Nedeljko Bajić, Bane Tomašević, Ljubiša Ristović, Igor Đorđević, Miloš Đorđević, Miloš Timotijević, Feđa Stojanović, Boda Ninković, Nela Mihailović, Nebojša Kundačina, Dušan Premović, Branko Jerenić, Irfan Mensur, Aleksandar Srećković i drugi, kao i velika ekipa mladih i izuzetno talentovanih glumaca među kojima su Miloš Biković, Stojan Đorđević, Nikola Ranđelović, Aleksandar Filimonović, Nina Mrđa, Maša Lazarević, Milena Jakšić, Helena Petrović i mnogi drugi.

 „Rad na projektu 'Ravna gora' za mene je bio veliki profesionalni izazov. Trudili smo se da u veoma teškim ekonomskim okolnostima, sa skromnim i nedovoljnim budžetom ostvarimo najbolji igrani program, koji će naši gledaoci moći da vide počev od 10. novembra ove godine, za kada je na našoj nacionalnoj televizije planirana televizijska premijera prve epizode. Zahvaljujem se svima koji su nam nesebično pomogli da odgovorno, profesionalno i najbolje što umemo ostvarimo naš zadatak. Onima koji su nas ignorisali i ostali ravnodušni - ne zameram. U daljem radu na projektu vreme će pokazati kada će nam se pridružiti“, kaže autor Radoš Bajić

Prema planovima RTS-a i „Kontrast studija“, nastavak rada na projektu „Dramska trilogija 1941-1945“ planiran je za narednu 2014. godinu.


No comments:

Post a Comment